Met onze app kunt u:
-inloggen,
-laatste verzekerings stand bekijken,
-polis en voorwaarden downloaden,
-schade's melden
-reparatieadressen vinden
-enz enz...

da's pas service !


 

Laatste nieuws:

Olympische sporters krijgen in Amsterdam huldiging op 'Olympisch' ijs

Maandag worden de Olympische sporters van Pyeongchang aan het begin van de avond gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Wie daar bij wil zijn, moet wel een kaartje kopen.

Eerder waren de huldigingen openbaar, zoals na de zomerspelen van Rio de Janeiro (in Amsterdam) en de winterspelen van Sotsji (in Assen). Nu heeft de sportkoepel gekozen voor een andere opzet van het evenement.

"Elk jaar kijken we naar een relevante plek. Dit jaar huldigen we de sporters letterlijk op het ijs, in een stadion met Olympische historie", zegt Thomas van Schaik van NOC*NSF. De huldiging vindt plaats op De Coolste Baan van Nederland, de tijdelijke ijsbaan die tot volgende week in het Olympische stadion ligt.

"De keuze voor het Olympisch Stadion is ook gemaakt vanwege de sporters", vertelt Van Schaik. "Zij hebben net een lange vlucht gehad en we willen de huldiging zo efficiŰnt en mooi mogelijk maken. En op het middenterrein kunnen we de fans, sporters en hun familie zo dicht mogelijk bij elkaar brengen."

Genoeg ruimte

De sportkoepel verwacht dat er voor alle belangstellenden plaats is. "We hebben 1600 kaarten weggegeven aan de fans van TeamNL, en via de ijsbaan zelf zijn nog kaarten te koop. We hebben nog geen reacties gehad van mensen die teleurgesteld zijn dat je alleen met een kaartje naar binnenkomt", zegt Van Schaik.

De organisatie achter De Coolste Baan van Nederland verwacht veel animo voor de huldiging. "Op de ijsbaan en de vloeren ernaast is ruimte voor ruim 5000 man. Mocht het heel druk worden, kunnen we de toegang naar tribunes openen", vertelt Marloes van Gangelen. Het Olympisch Stadion heeft een capaciteit van ruim 22.000 plekken.

Wie naar de huldiging wil, kan nog een kaartje kopen, via De Coolste Baan van Nederland. Mensen die toevallig al een kaartje hadden gekocht om die dag te gaan schaatsen op de ijsbaan hebben geluk: zij mogen de huldiging bijwonen.


Oud-topadviseur Trump bekent samenzwering en valse verklaringen

Een oud-topadviseur in de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Trump heeft schuld bekend aan samenzwering en het geven van valse verklaringen in het Rusland-onderzoek van de FBI.

De adviseur, Rick Gates, heeft het vermoedelijk op een akkoordje gegooid met speciaal aanklager Robert Mueller, nadat gisteren nieuwe aanklachten bekend waren gemaakt tegen Gates en Trumps voormalige campagneleider Paul Manafort. Die draaien om het witwassen van 30 miljoen dollar en belastingontduiking. Het geld zou afkomstig zijn van werk voor de voormalige Oekra´ense president Janoekovitsj.

In de VS wordt verwacht dat de schuldbekentenis van Gates een opmaat is voor de medewerking van Gates aan het onderzoek van Mueller, naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De witwasaanklacht tegen Gates en Trumps voormalige campagneleider Paul Manafort houdt niet direct verband met de Russische inmenging, maar heeft de druk op Gates om te praten waarschijnlijk wel vergroot. Amerikaanse media vermoeden dat Gates en Mueller een schikking overeen zijn gekomen: strafvermindering voor Gates, in ruil voor informatie voor Mueller.

Manafort is op zijn beurt vandaag door Mueller beschuldigd voor het betalen van Europese politici om voor Oekra´ne te lobbyen. Hij heeft huisarrest en houdt vol dat hij onschuldig is. Bovendien heeft hij Meuller en de Amerikaanse justitie voor de rechter gedaagd om het proces tegen hem te stoppen.

Nederlands haakje

In het onderzoek naar de handel en wandel van Gates speelt ook een Nederlandse advocaat een rol. De advocaat, Alex van der Z., heeft inmiddels bekend dat hij contact heeft gehad met Gates en daarover heeft gelogen tegen Mueller. Het advocatenkantoor waar Van der Z. werkt, Skadden Arps, was bovendien betrokken bij het opstellen van een omstreden Oekra´ens corruptierapport.

Een week geleden heeft Mueller dertien Russen en drie Russische bedrijven aangeklaagd voor een grootscheepse operatie om de verkiezingen te be´nvloeden.


EU roept op tot onmiddellijke wapenstilstand rond Ghouta

De EU wil dat er per direct een wapenstilstand ingaat in de Syrische streek rond Oost-Ghouta. Ook moet er humanitaire hulp in het gebied worden toegelaten.

"Het Syrische regime moet onmiddellijk stoppen zijn eigen mensen als doelwit te nemen. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om verder verlies van levens te voorkomen en het geweld te stoppen", staat in een verklaring.

'Hel op aarde'

Aanhoudende bombardementen en beschietingen hebben de afgelopen dagen het leven gekost aan 400 mensen, onder wie veel vrouwen en kinderen. Die cijfers komen van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat opereert vanuit Groot-BrittanniŰ en zich baseert op informanten uit SyriŰ. Ook vandaag kwamen weer heftige beelden naar buiten uit Oost-Ghouta:

De laatste dagen zijn ook vier leden van de reddingsorganisatie Witte Helmen om het leven gekomen. VN-secretaris-generaal Guterres betitelde de situatie in de belegerde stad eerder als "de hel op aarde".

Brief aan Poetin

De VN stemt later vandaag over een resolutie voor een dertig dagen durende wapenstilstand. Gisteren werd hier ook over gesproken, maar Rusland maakte daar bezwaar tegen. Omdat een Russische veto in de lucht hing werd de vergadering gisteren afgebroken.

De speciale gezant voor SyriŰ, Staffan de Mistura, benadrukte vandaag opnieuw de afschuwelijke humanitaire situatie van burgers in Oost-Ghouta. De wapenstilstand is nodig om ze de gelegenheid te geven het gebied te verlaten en om de zieken en gewonden in het strijdgebied te kunnen verzorgen.

De 28 lidstaten van de EU roepen nu de internationale gemeenschap op om de VN-resolutie te steunen. De Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel hebben samen een brief gestuurd aan president Poetin met het verzoek mee te werken aan het toelaten van humanitaire konvooien.


Rutte spreekt nog geen veto uit na eerste gesprekken over EU-budget

Premier Rutte wil nu nog geen veto uitspreken over de voorstellen om de Europese begroting de komende jaren te verhogen. Hij heeft vandaag tijdens de EU-top bij zijn collega's ruimte gevraagd voor de Nederlandse opvatting.

"Het is nu nog niet de tijd om de nucleaire optie in te zetten", zei de premier na afloop. Hij verwacht lange en moeizame onderhandelingen, waarvoor vandaag in Brussel het startschot is gegeven.

Rutte vindt "alles aan deze discussie ingewikkeld". Voor Nederland is het belangrijk dat de afdrachten aan de unie niet stijgen. Eerder op de dag zei de premier dat Nederland niet van plan is om op te draaien voor de Britse rekening, het gat dat ontstaat door de brexit.

Er is veel weerstand in de Europese Unie tegen het Nederlandse standpunt. Rutte: "Het is maar een klein groepje landen dat op dezelfde lijn zit."

Hieronder legt correspondent Arjan Noorlander uit hoeveel extra euro's de Europese Commissie van Nederland verlangt:

De Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron kwamen bijna demonstratief samen binnenlopen met de mededeling dat er meer geld bij moet. Macron was na afloop nog duidelijker: "Ik vind dat er een eind moet komen aan al die kortingen die landen krijgen. En dan hebben landen weer korting op korting, daar moeten we mee ophouden. Het komt allemaal door de Britten, die zijn er mee begonnen en stappen er nu uit."

Nederland is een van die landen die kortingen hebben gehad. We krijgen per jaar 1 miljard euro terug.

De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker toonde zich teleurgesteld. Hij wil de Europese begroting verder verhogen, maar vond dat de Europese leiders daar niet enthousiast genoeg op reageerden. Hij haalde een oud Duits spreekwoord aan: "Als er geen liefde in het huis is, vliegt het geld het venster uit".

Begin mei komt de Europese Commissie met nieuwe voorstellen over de omvang van de nieuwe begroting.


Economisch nieuws

Publicatie van het Verbond van Verzekeraars

 

AOW Probleem

Wie na 1949 geboren is én samenwoont met een jongere partner met een laag inkomen, ontvangt minder AOW dan iemand nu krijgt in dezelfde situatie.
Dit kan oplopen tot ongeveer 7.600 euro per jaar. Dit blijkt uit toekomstprognoses van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Een gemiddeld paar met een volledige toeslag moet daardoor volgens de SVB in totaal zo'n 58.000 euro overbruggen. Het effect wordt veroorzaakt door de afschaffing van de partnertoeslag in 2015. Een grote groep mensen krijgt ermee te maken, maar slechts weinigen zijn daarvan op de hoogte. Wie een financieel gat wil voorkomen, zal zelf op tijd maatregelen moeten nemen. Dat kan bijvoorbeeld door een verzekering af te sluiten, extra te sparen of langer door te werken.

Ongeveer 10 procent van alle 65-plussers heeft een jongere partner met een dusdanig laag inkomen dat ze extra AOW krijgen in de vorm van de partnertoeslag. Net als de AOW betaalt de SVB deze aanvullende uitkering uit. In 2020 zijn volgens de schatting van de SVB zo'n 478.000 mensen met een jongere partner. Dat is 14 procent van alle AOW'ers. Hiervan komen naar verwachting 237.000 mensen in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke toeslag.

Maar vanaf 2015 verdwijnt deze partnertoeslag. De groep die voorheen een volledige partnertoeslag ontving, krijgt netto 7.619,40 euro per jaar minder dan nu. Dit bedrag is gebaseerd op de hoogte van de AOW van eind 2006. Dit geldt voor alle mensen die op of na 1 januari 2015 65 jaar worden en een jongere partner hebben met een inkomen lager dan 15 procent van het minimumloon.

In 2015 krijgen de eerste AOW'ers te maken met deze gewijzigde wetgeving. Het gaat dan om ongeveer 68.000 mensen met een jongere partner. Dit aantal neemt echter snel toe. Zo schat de SVB dat in 2020 al 237.000 ouderen zijn die geen aanspraak meer kunnen maken op de partnertoeslag, terwijl zij dat volgens de huidige regels wel zouden krijgen. Een deel van hen komt mogelijk in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Of zij ook echt een bijstandsuitkering krijgen, is afhankelijk van het aanvullende inkomen en het eigen vermogen.

Eerder onderzoek liet al zien dat nog maar weinig mensen op de hoogte zijn van het feit dat de partnertoeslag wordt afgeschaft. De SVB vindt het belangrijk om de vijftigers van nu te wijzen op de gevolgen die de afschaffing van de partnertoeslag voor hen kan hebben.Wie 65 jaar wordt in of na 2015 én samenwoont met een jongere partner met een laag inkomen, ontvangt minder AOW dan iemand nu krijgt in dezelfde situatie. Dit kan oplopen tot ongeveer 7.600 euro per jaar. Dit blijkt uit toekomstprognoses van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Een gemiddeld paar met een volledige toeslag moet daardoor volgens de SVB in totaal zo'n 58.000 euro overbruggen. Het effect wordt veroorzaakt door de afschaffing van de partnertoeslag in 2015. Een grote groep mensen krijgt ermee te maken, maar slechts weinigen zijn daarvan op de hoogte. Wie een financieel gat wil voorkomen, zal zelf op tijd maatregelen moeten nemen. Dat kan bijvoorbeeld door een verzekering af te sluiten, extra te sparen of langer door te werken.

Particulier

Groene kaart voor de caravan

In een aantal landen, zoals Spanje, Polen, Kroatië en Duitsland is een (apart) Internationaal Verzekerings Bewijs (groene kaart) voor de caravan verplicht. Deze groene kaart wordt afgegeven door de WA-verzekeraar van het trekkende voertuig en niet door de verzekeraar van de caravan. Vraag daarom tijdig de groene kaart voor de caravan aan !

 

Rechtsbijstand

09-01-2014
Veel rechtsbijstand in arbeidsconflicten
Ruim 70% van de mensen die van plan zijn op korte termijn een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, doen dit om hulp in te kunnen schakelen bij arbeidsconflicten. Dit bleek uit een rondvraag op de vergelijkwebsite Rechtbijstandverzekering.net onder ruim 600 respondenten.
“Werknemers zijn bang dat ze hun loon niet of te laat uitbetaald krijgen. Ook ondernemers hebben hier last van, in de vorm van klanten die niet betalen”, legt oprichter Bram van der Veer uit. Daarnaast bestaat de angst onder werknemers dat ze op staande voet ontslagen kunnen worden. “En ook mensen die op een andere manier ontslagen worden, willen dit besluit vanwege de economische tegenword aanvechten. Niemand wilt in deze tijd zonder baan komen te zitten.”
Twee keer zo hoog
Eerder bleek uit een onderzoek van rechtsbijstandverzekeraars dat het aantal arbeidszaken sinds 2007 met 39% is gestegen. Achmea behandelde 20.000 ontslagzaken – twee keer zoveel als in augustus van het afgelopen jaar. Univé heeft zelfs 71% meer ontslagzaken dan voorheen en de Nationale Nederlanden 49% meer.
Andere arbeidsconflicten gaan onder andere over het wijzigen van het contract, een verschil in mening over de hoogte van het loon of gedwongen worden minder te werken. Slechts 11% van de respondenten geeft aan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor het geval van een uit de hand lopende ruzie of omdat zij schade hebben geleden door anderen.
Zekerheid voor alles
De overige respondenten geven aan niet per se bang te zijn voor een arbeidsconflict of een naderende ruzie. Zij willen er slechts zeker van zijn dat ze nooit diep in hun portemonnee moeten tasten als er wel eens iets gebeurt. Circa 5% van de respondenten geeft aan dat ze een rechtsbijstandverzekering afsluiten omdat iemand uit hun omgeving er het afgelopen jaar gebruik van heeft moeten maken. (Bron: http://www.rechtsbijstandverzekering.net/)