Met onze app kunt u:
-inloggen,
-laatste verzekerings stand bekijken,
-polis en voorwaarden downloaden,
-schade's melden
-reparatieadressen vinden
-enz enz...

da's pas service !


 

Laatste nieuws:

Vijftien procent van de boeren wordt benaderd door criminelen

Vijftien procent van de boeren in Nederland wordt benaderd door criminelen met de vraag of zij leegstaande gebouwen op hun erf willen verhuren. Dat blijkt uit een onderzoek van Trouw. Het is voor het eerst dat landelijk onderzoek naar het probleem is gedaan.

In het zuiden van het land zou dat percentage op 20 tot 60 liggen, maar daarvoor is geen hard bewijs.

Criminelen willen de lege gebouwen bij boerderijen gebruiken voor het telen van hennep of voor het maken van amfetamine. Ze bieden de boeren veel geld; soms wel tienduizenden euro's per kwartaal. Ze benaderen de boeren met een brief of komen persoonlijk langs.

Niet vreemd

Bestuurslid Scheepers van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) zegt in Trouw dat het niet vreemd is dat criminelen boeren benaderen. "Op het platteland zijn vierkante meters goedkoop en je blijft er relatief ongezien. En moet je van je drugsafval af, dan dump je dat gemakkelijker in een sloot dan midden in de stad."

Tot 2030 neemt de leegstand op het platteland flink toe. Volgens Scheepers moet daartegen iets gebeuren om het probleem met criminelen niet groter te laten worden.

"Er kan vooral heel veel niet, terwijl een vitaal platteland juist behoefte heeft aan nieuwe initiatieven. Omdat de gebouwen wel onderhouden moeten worden, komen veel boeren klem te zitten. Dan zijn er altijd bij die bezwijken."


Wekdienst 20/6: conclusies nieuw onderzoek vuurwerkramp en WK voor barista's

Goedemorgen! Vandaag komt er een nieuw onderzoek uit over de vuurwerkramp in Enschede, doet de Raad van State uitspraak in een zaak die de nabestaanden van Mitch Henriquez hebben aangespannen en begint het WK voor barista's.

Het is eerst nog vrij bewolkt maar geleidelijk breekt de zon door. Vanmiddag is het zomers met 23 tot 28 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig. We kunnen maar één dag van het zomerse weer genieten: morgen is de warmte alweer voorbij.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Oud-klokkenluider Paul van Buitenen komt met zijn conclusies over de vuurwerkramp van Enschede. Hij deed drie jaar onderzoek en zegt dat het OM zeer sturend heeft opgetreden en de rechtbank misleid zou hebben. De bestuurder van het busje waarmee een groep mensen werd aangereden bij Pinkpop, zal waarschijnlijk worden voorgeleid aan de rechter. De Raad van State doet in hoger beroep uitspraak over het verzoek om informatie van de nabestaanden van Mitch Henriquez, die kort na een arrestatie om het leven kwam. De nabestaanden willen informatie over de rechtsbijstand die de betrokken agenten hebben gekregen. Het WK voor barista's begint. In Amsterdam moeten deelnemers uit 62 landen in 15 minuten vier espresso's, cappuccino's en een eigen specialiteit serveren.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump staat onder toenemende druk vanuit zijn eigen Republikeinse partij om een eind te maken aan het beleid waarbij illegale migranten en hun kinderen van elkaar worden geschieden. Alle Republikeinen in de Amerikaanse Senaat, de Eerste Kamer in Amerika, willen een wetsvoorstel steunen dat het mogelijk maakt illegale immigranten samen met hun kinderen op te sluiten.

Of het voorstel het haalt, is de vraag: er zijn 60 van de 100 zetels nodig, de Republikeinen hebben er 51. Volgens de Democraten is de wet niet nodig, omdat Trump met één pennenstreek een eind kan maken aan de situatie. Ook moet het Huis van Afgevaardigden ermee in stemmen. Trump zelf zegt het voorstel te steunen.

Ander nieuws uit de nacht

Pensioenleeftijd van werknemers stijgt met vijf maanden: de gemiddelde werknemer ging vorig jaar met 64 jaar en tien maanden met pensioen, vijf maanden later dan in 2016. Vanaf september kunnen Canadezen legaal wiet kopen: in de meeste provincies komen er speciale wietwinkels. Aantal vermisten gezonken Indonesische veerboot hoger dan gedacht: er zouden nog zeker 180 mensen zijn vermist, terwijl eerder werd uitgegaan van 128 passagiers. Tweede grote hack bij cryptomuntbeurs in week tijd: hackers maakten zo'n 25 miljoen euro aan cryptomunten buit.

En dan nog dit:

Rotterdam is helemaal klaar met spookrijdende fietsers. Er is nu een heuse campagne bedacht om het spookfietsen op de Erasmusbrug tegen te gaan. "Roep boe tegen spookfietsers" is op het wegdek van de brug getekend. Wie wel op de goede rijbaan fietst, krijgt een duimpje omhoog en pijlen in de goede richting.

Het idee komt van gedragswetenschappers, zegt de gemeente. Maar de fietsende Rotterdammer gelooft er niet in, zo blijkt uit de reportage van RTV Rijnmond:

Fijne dag!


Tweede grote hack bij cryptomuntbeurs in week tijd

Hackers hebben bij cryptomuntbeurs Bithumb omgerekend 25 miljoen euro buit gemaakt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de diefstal zelf op Twitter bekendgemaakt.

Wie de hackers zijn, is niet bekend. De digitale kraak vond waarschijnlijk maandag plaats. Bithumb laat weten dat de overgebleven munten overgezet zijn naar veilige delen van het netwerk. De handel in cryptomunten is door het bedrijf voorlopig stilgelegd.

Derde roof dit jaar

Het is al de derde grote roof dit jaar bij een cryptomuntbeurs. In januari werd er 500 miljoen dollar buitgemaakt bij het Japanse Coincheck.

Vorige week was er nog een hack bij Coinrail, een Zuid-Koreaans handelsplatform voor cryptomunten. Toen werden 260.000 klanten getroffen door de diefstal. Hoeveel geld er buit is gemaakt, is niet bekend. De waarde van de bitcoin maakte na die hack de grootste val in drie maanden. De cryptomunt is nu nog iets meer dan 6500 dollar waard. Half december was dat nog 20.000 dollar.


180 vermisten na zinken veerboot Indonesië

Indonesische reddingswerkers hebben het aantal vermisten na de veerramp in Noord-Sumatra opnieuw naar boven bijgesteld. Er zouden nog zeker 180 mensen zijn vermist. Eerst ging men uit van 128 passagiers.

De veerboot zonk maandag op het Tobameer en had plaats voor zestig mensen. Met 180 vermisten lijkt het erop dat er drie keer zo veel mensen aan boord waren dan is toegestaan.

Er zijn tot nu toe twee doden uit het water gehaald, en slechts achttien overlevenden. Reddingswerkers zijn al dagen bezig om de tientallen vermisten te lokaliseren. De zoekactie wordt bemoeilijkt door zware regenval en golven van zeker twee meter hoog.

Het Tobameer is een van de grootste meren van Zuidoost-Azië. Het is een populaire bestemming voor toeristen. De diepte van het Tobameer is ongeveer 450 meter. Daarmee is het een van de diepste meren in de wereld.


Economisch nieuws

Publicatie van het Verbond van Verzekeraars

 

AOW Probleem

Wie na 1949 geboren is én samenwoont met een jongere partner met een laag inkomen, ontvangt minder AOW dan iemand nu krijgt in dezelfde situatie.
Dit kan oplopen tot ongeveer 7.600 euro per jaar. Dit blijkt uit toekomstprognoses van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Een gemiddeld paar met een volledige toeslag moet daardoor volgens de SVB in totaal zo'n 58.000 euro overbruggen. Het effect wordt veroorzaakt door de afschaffing van de partnertoeslag in 2015. Een grote groep mensen krijgt ermee te maken, maar slechts weinigen zijn daarvan op de hoogte. Wie een financieel gat wil voorkomen, zal zelf op tijd maatregelen moeten nemen. Dat kan bijvoorbeeld door een verzekering af te sluiten, extra te sparen of langer door te werken.

Ongeveer 10 procent van alle 65-plussers heeft een jongere partner met een dusdanig laag inkomen dat ze extra AOW krijgen in de vorm van de partnertoeslag. Net als de AOW betaalt de SVB deze aanvullende uitkering uit. In 2020 zijn volgens de schatting van de SVB zo'n 478.000 mensen met een jongere partner. Dat is 14 procent van alle AOW'ers. Hiervan komen naar verwachting 237.000 mensen in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke toeslag.

Maar vanaf 2015 verdwijnt deze partnertoeslag. De groep die voorheen een volledige partnertoeslag ontving, krijgt netto 7.619,40 euro per jaar minder dan nu. Dit bedrag is gebaseerd op de hoogte van de AOW van eind 2006. Dit geldt voor alle mensen die op of na 1 januari 2015 65 jaar worden en een jongere partner hebben met een inkomen lager dan 15 procent van het minimumloon.

In 2015 krijgen de eerste AOW'ers te maken met deze gewijzigde wetgeving. Het gaat dan om ongeveer 68.000 mensen met een jongere partner. Dit aantal neemt echter snel toe. Zo schat de SVB dat in 2020 al 237.000 ouderen zijn die geen aanspraak meer kunnen maken op de partnertoeslag, terwijl zij dat volgens de huidige regels wel zouden krijgen. Een deel van hen komt mogelijk in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Of zij ook echt een bijstandsuitkering krijgen, is afhankelijk van het aanvullende inkomen en het eigen vermogen.

Eerder onderzoek liet al zien dat nog maar weinig mensen op de hoogte zijn van het feit dat de partnertoeslag wordt afgeschaft. De SVB vindt het belangrijk om de vijftigers van nu te wijzen op de gevolgen die de afschaffing van de partnertoeslag voor hen kan hebben.Wie 65 jaar wordt in of na 2015 én samenwoont met een jongere partner met een laag inkomen, ontvangt minder AOW dan iemand nu krijgt in dezelfde situatie. Dit kan oplopen tot ongeveer 7.600 euro per jaar. Dit blijkt uit toekomstprognoses van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Een gemiddeld paar met een volledige toeslag moet daardoor volgens de SVB in totaal zo'n 58.000 euro overbruggen. Het effect wordt veroorzaakt door de afschaffing van de partnertoeslag in 2015. Een grote groep mensen krijgt ermee te maken, maar slechts weinigen zijn daarvan op de hoogte. Wie een financieel gat wil voorkomen, zal zelf op tijd maatregelen moeten nemen. Dat kan bijvoorbeeld door een verzekering af te sluiten, extra te sparen of langer door te werken.

Particulier

Groene kaart voor de caravan

In een aantal landen, zoals Spanje, Polen, Kroatië en Duitsland is een (apart) Internationaal Verzekerings Bewijs (groene kaart) voor de caravan verplicht. Deze groene kaart wordt afgegeven door de WA-verzekeraar van het trekkende voertuig en niet door de verzekeraar van de caravan. Vraag daarom tijdig de groene kaart voor de caravan aan !

 

Rechtsbijstand

09-01-2014
Veel rechtsbijstand in arbeidsconflicten
Ruim 70% van de mensen die van plan zijn op korte termijn een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, doen dit om hulp in te kunnen schakelen bij arbeidsconflicten. Dit bleek uit een rondvraag op de vergelijkwebsite Rechtbijstandverzekering.net onder ruim 600 respondenten.
“Werknemers zijn bang dat ze hun loon niet of te laat uitbetaald krijgen. Ook ondernemers hebben hier last van, in de vorm van klanten die niet betalen”, legt oprichter Bram van der Veer uit. Daarnaast bestaat de angst onder werknemers dat ze op staande voet ontslagen kunnen worden. “En ook mensen die op een andere manier ontslagen worden, willen dit besluit vanwege de economische tegenword aanvechten. Niemand wilt in deze tijd zonder baan komen te zitten.”
Twee keer zo hoog
Eerder bleek uit een onderzoek van rechtsbijstandverzekeraars dat het aantal arbeidszaken sinds 2007 met 39% is gestegen. Achmea behandelde 20.000 ontslagzaken – twee keer zoveel als in augustus van het afgelopen jaar. Univé heeft zelfs 71% meer ontslagzaken dan voorheen en de Nationale Nederlanden 49% meer.
Andere arbeidsconflicten gaan onder andere over het wijzigen van het contract, een verschil in mening over de hoogte van het loon of gedwongen worden minder te werken. Slechts 11% van de respondenten geeft aan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor het geval van een uit de hand lopende ruzie of omdat zij schade hebben geleden door anderen.
Zekerheid voor alles
De overige respondenten geven aan niet per se bang te zijn voor een arbeidsconflict of een naderende ruzie. Zij willen er slechts zeker van zijn dat ze nooit diep in hun portemonnee moeten tasten als er wel eens iets gebeurt. Circa 5% van de respondenten geeft aan dat ze een rechtsbijstandverzekering afsluiten omdat iemand uit hun omgeving er het afgelopen jaar gebruik van heeft moeten maken. (Bron: http://www.rechtsbijstandverzekering.net/)